سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بسیارند کسانی که دانش دارند و از آن پیروی نمی کنند . [امام علی علیه السلام]
یکشنبه 87 بهمن 20 , ساعت 8:8 عصر

اگر صادرکننده روی کلمه « حواله کرد» در متن چک را قلم زده باشد،دارنده حق مراجعه به بانک جهت وصول وجه چک را ندارد

« طبق قانون دارنده چک کسی است که چک به نام او ظهرنویسی شده است.»
سوال ـ در صورتیکه چک بدون ظهرنویسی در اختیار دیگری قرار گیرد و یا اینکه صادرکننده چک را در وجه شخص معینی صادر و حق انتقال چک را از وی سلب نموده باشد، ولی دارنده چک آن را به دیگری واگذار نماید، آیا شخصی که چک به او واگذار شده، طبق قانون صدور چک دارنده چک تلقی می‌شود و در نتیجه حق مراجعه به بانک و وصول وجه چک را دارد؟

نظریه شماره80002/7 ـ 29/11/1386
نظریه اداره کل حقوقی و تدوین قوانین قوه قضائیه

کسی که چک در وجـه وی صادر شده می‌تواند با ظهرنویسی آنرا به شخص دیگری واگذار نماید، بشرطی که صادرکننده حق انتقال چک را از وی سلب نکرده باشد (یعنی در متن چک روی کلمـه « حواله کرد» قلم نزده باشد) در این صورت دارنده چک با توجه به قسمت اخیر ماده 2قانون صدور چک(3)، کسی است که چک به نام او ظهرنویسی شده و می‌تواند جهت وصول آن به بانک مراجعه نماید، ولی اگر چنین چکی بدون ظهرنویسی در اختیار دیگری قرار گیرد و یا اینکه صادرکننده روی کلمه « حواله کرد» در متن چک را قلم زده و حق انتقال را از دارنده سلب نموده باشد، در صورت انتقال چک به دیگری، دارنده بعدی از جمله دارندگان مذکور در قسمت اخیر ماده2 قانون صدور چک، محسوب نمی‌گردد و در نتیجه حق مراجعه به بانک جهت وصول وجه چک را ندارد.



یکشنبه 87 بهمن 20 , ساعت 7:46 عصر

در مواردی که ملک قابل افراز تشخیص داده نمی‌شود نیازی به اعلام مراتب به سایر مالکین نیست

سوال ـ آیا در مواردی که ملک به تشخیص اداره ثبت غیرقابل افراز تشخیص داده می‌شود این تصمیم باید به همه مالکین ابلاغ گردد؟

نظریه شماره4760/7 ـ 18/7/1386

نظریه اداره کل حقوقی و تدوین قوانین قوه قضائیه

هر چند براساس مقررات کلی و ماده 2 قانون افراز و فروش املاک مشاعی تصمیمات مسول ثبت که قابل اعتراض باشد باید به اشخاص ذی‌نفع ابلاغ گردد. لکن با التفات به ماده 6 آیین‌نامه اجرائی قانون مذکور و عبارت « در صورتی که ملک قابل افراز اعلام شود» چنین بنظر می‌رسد که در مواردی که ملک قابل افزار تشخیص داده نمی‌شود نیازی به اعلام مراتب به سایر مالکین نباشد و معترض به تصمیم مسوول ثبت و در مورد ردّ تقاضای کسی که درخواست فروش را به لحاظ عدم امکان افراز ملک می‌نماید با تقدیم دادخواست به مرجع صالح (دادگاه عمومی حقوقی) بطرفیت مالکین دیگر و پیوست نمودن مدارک دعوی سایرین را در جریان رسیدگی به دعوی افراز و تصمیمات متخذه قرار می‌دهد. بنابراین با وجود اعلام مراتب به سایر مالکین چنانچه احدی از مالکین معترض به تصمیم اداره ثبت بوده و دادخواست اعتراض به دادگاه تقدیم نموده باشد هر دو پرونده تواماً مورد رسیدگی قرار گرفته و اتخاذ تصمیم خواهدشد.



چهارشنبه 87 بهمن 16 , ساعت 8:59 عصر

نظریه شماره5424/7-16/8/86
با احراز مالکیت ورثه نسبت به ماترک مورث، دعوی الزام ورثه به تنظیم سند رسمی قابلیت استماع دارد
سوال ـ در صورت فروش ملک از جانب ورثه آیا گواهی انحصار وراثت برای تنظیم سـند انتقال کافی اسـت یا ملک موروثی بایـد به نام وراث در دفـتر املاک ثبت شده باشد؟


نظریه اداره کل حقوقی و تدوین قوانین قوه قضائیه

همان طور که در ماده22 قانون ثبت اسناد و املاک1 مقرر گردیده و ماده 105آیین‌نامه قانون مذکور تصریح نموده: « در مورد انتقال ملک به ورثه باید بعد از احراز انحصار وراثت و سمت ورثه نسبت به مورث خلاصه مفاد و شماره گواهینامه دادگاه راجع به حصر وراثت در ملاحظات دفتر قید و در زیرثبت اولیه ملک سهم یکی از وراث ثبت و سهام بقیه وراث در دفتر جاری ثبت شود.» و با احراز مالکیت ورثه نسبت به ماترک مورث، دعوی الزام ورثه به تنظیم سند رسمی قابلیت استماع دارد زیرا انتقال به ورثه قهری است و فروش ملک موروثی موکول به ثبت آن بنام وراث در دفتر املاک نمی‌باشد و ارائه گواهی انحصار وراثت کافی بر تنظیم سند انتقال می‌باشد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1ـ ماده22 قانون ثبت اسناد و املاک: « همین که ملکی مطابق قانون در دفتر املاک به ثبت رسید دولت فقط کسی را که ملک به اسم او ثبت شده و یا کسی را که ملک مزبور به او منتقل گردیده و این انتقال نیز در دفتر املاک به ثبت رسیده یا اینکه ملک مزبور از مالک رسمی ارثاً به او رسیده باشد مالک خواهدشناخت.
در مورد ارث هم ملک وقتی در دفتر املاک به اسم وراث ثبت می‌شود که وراثت و انحصار آنها محرز و در سهم‌الارث بین آنها توافق بوده و یا در صورت اختلاف حکم نهایی در آن باب صادر شده باشد.
تبصره ـ حکم نهایی عبارت از حکمی است که به واسطه طی مراحل قانونی و یا به واسطه انقضاء مدت اعتراض و استیناف و تمیز دعوایی که حکم در آن موضوع صادر شده از دعاوی مختومه محسوب شود.»



  • کلمات کلیدی :

  • لیست کل یادداشت های این وبلاگ

    لطفا به وبلاگ جدید وکالت و مشاوره حقوقی مراجعه نمایید:
    لایحه پیشگیری از وقوع جرم در دستور کار کمیسیون قضایی قرار گرفت
    برای رانندگان خطر ساز و خاطی پرونده تشکیل می شود
    شهلا تن به قصاص داد
    از سال جدید دیه زن و مرد برابر است
    تکریم ارباب رجوع حقیقتی که نباید از آن غافل شد
    دیه کامل برای سال 1388 مبلغ 40 میلیون تومان تعیین شد
    دهنده کلیه ایدزی قاتل محسوب میشود
    لایحه مجازات های اجتماعی جایگزین زندان
    آخرین جزوه درس جرمشناسی دکتر نجفی ابرندآبادی نیمسال اول سال تحصی
    برای اولین بارحکم بی سابقه قضایی در عرصه حقوق زنان
    دادستانی کل کشور خواستار اتخاذ تمهیدات لازم برای چهارشنبه آخر سا
    جمشیدی از تدوین لایحه جرم سیاسی در قوه قضاییه خبر داد
    تغییر مجدد آئیننامه کمیسیون عفو و تخفیف مجازات محکومین
    [عناوین آرشیوشده]
    آدرس دفتر وکالت:یوسف آباد خیابان 13 برج پرشیا طبقه 3 واحد 31